Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

24.11.2020

Marraskuu: tummia värejä ja hieman punaista - This and that
Hihii! Tänään on marraskuun 24. päivä eli jouluaattoon on tasan kuukausi. Postaan tässä kuvia viime viikoilta. Kommenttiosio on suljettu jälleen tässä postauksessa, koska en ole läheskään ehtinyt vastata edellisen postauksen kommentteihin. 

Sää on edelleen leuto:
Parsiminen on kuulemma trendikästä. :) Olen paikannut kuluneen peukalon melkein 40 vuotta vanhoista neulesormikkaista. Jäljittelin silmukoita kaksivärisellä langalla:
Olen julkaissut kuvan tai kuvia tästä joululahjakassista joskus aiemminkin. Tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa kiiltävät kohdat heijastavat valon vaaleanpunaisena, mutta ne ovat kyllä punaisia. Kassi on niin hieno, että taidan kehystää sen seinälle tauluksi. :)
Syksyistä Lontoota:
Haudoilla käyntien aikaa:
Kausivaloja kasvihuoneen sisällä:
Monissa italialaisissa resepteissä käytetään acciughe (engl. anchovies), jotka ovat eri asia kuin anjovikset Suomessa. Paikallinen S-Market oli tehnyt kulttuuriteon eli ottanut öljyyn säilöttyjä sardelleja valikoimaansa. Minä kiitin ja ostin kerralla kolme purkkia, vaikka nämä ovat kyllä aika kalliita... :)
Uudet hienonväriset Kuomat:
Jouluaiheisia kuvia ei voi olla koskaan liikaa...
En edes juo olutta, mutta pidän tästä kuvasta. :)
Unohtumaton käynti kaupungissa. Haimme tilatut ruokaostokset isosta marketista. Piipahdin pikaisesti myös apteekissa ja nappasin mukaan viereisen leipomoliikkeen valikoimasta maustekakun. Kauppakeskuksen päädyn oviaukosta loistivat paikoitusalueella kasvavan pienen puun keltaiset lehdet auringossa kuin jouluvalot ikään. Olin muutenkin aivan hurmiossa - niin ihanaa on käydä välillä ihmisten ilmoilla. :)
Tämän vuoden joulupostimerkit ovat aivan ihania. Joulutupa-nimisen merkin on suunnitellut Jutta Luukkonen ja Kylätonttu-merkin Ida Sarisalmi:
Joulupostin viimeiset lähetyspäivät 2020 löytyvät täältä.
Pidin kaksi vuotta sitten ilmestyneestä Netflix-jouluelokuvasta Kuninkaallinen vaihtokauppa (The Princess Switch). (Postaukseni siitä.) Varmaan oli odotettavissa, että jatko-osa Kuninkaallinen vaihtokauppa: Uusi vaihto (The Princess Switch: Switched Again) tulee olemaan pettymys. Idea on hauska, mutta toteutus lapsellinen. 

Jos joulukoristeita on minun mielestäni liikaa, silloin niitä on paljon...
Mutta Stacyn päällä oleva (kolmoisolento Fiona-serkun) punainen takki on kyllä ihana. Toivottavasti se on tekoturkista. :)
In English: It's November. There's no snow yet, the days are dark and the nights long. We must learn to appreciate even the faintest glimpses of light and colour. :)
🎄💝🎄