Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

03/03/2019

42: Kirjailijan nimi viehättää sinua - Flowers for us and Mrs Harris
Aurinkoista sunnuntaita, hyvät lukijat! :)

Tämänkertainen kirjani Helmet 2019 -haasteeseen on Paul Gallicon Kukkia rouva Harrisille. Paul Gallico (1897–1976) oli amerikkalainen kirjailija, jonka isä oli italialainen pianisti. Yhtä paljon kuin kirjailijan nimi, minua viehättää tämä kirja itse. Sen alkuperäinen nimi on Mrs. 'Arris Goes to Paris (ilmestyi 1958), mutta Iso-Britanniassa julkaistun painoksen nimenä oli Flowers for Mrs. Harris, joka onkin paljon viehättävämpi ja kuvaa kirjaa paremmin. :)
Takakannen mukaan Kukkia rouva Harrisille on sydämellisen huumorin höystämä kertomus. Kyllä! Se on hyvän mielen kirja, joka muuttaa lumituiskuisen päivän keväiseksi aamuksi Pariisin kukkatorilla. (Niin, kirjoittelin tätä tekstiä eilen, kun ulkona pyrytti. Tänään taivas on sininen, ja puhdas, uusi lumi kimaltelee auringossa.) Tarina alkaa, kun lontoolainen leskirouva, työstään ylpeä siivoojatar Ada Harris näkee erään asiakkaansa, Lady Dantin vaatekomerossa kaksi Diorin valmistamaa iltapukua. Siihen asti rouva Harrisin kauneudenkaipuuta olivat tyydyttäneet ruukkukukat, joiden kasvattajana hän olikin erinomainen, sekä asiakkailta saadut, jo hieman kuihtuneet leikkokukat...
... mutta katsellessaan nyt noita vaatekomerossa riippuvia hämmästyttäviä luomuksia hän tajusi kohdanneensa aivan uuden kauneuden lajin - taiteilijain luoman keinotekoisen kauneuden, joka oli ovelasti tähdätty osumaan suoraan naisen sydämeen.

Rouva Harrisin elämän unelmaksi tulee saada omistaa Diorin puku ja hän alkaa säästää rahaa kaikin keinoin, siivojaystävänsä rouva Butterfieldin tukemana. Rouva Harris matkustaa Pariisiin, ihmeellisiä asioita tapahtuu ja monen muunkin ihmisen salainen toive toteutuu.

Kukkia rouva Harrisille on suloinen satu. Rouva Harris kokee Pariisissa  seikkailun, jonka jälkeen hänen elämänsä ei enää koskaan ole entisellään, koska maailman kauneintakin pukua arvokkaampia ovat elämä itse, myötätunto, ystävyys ja rakkaus.

Vuonna 1960 ilmestynyttä Heidi Järvenpään suomennosta on ilo lukea. Kukista muuten puhutaan paljon:

Kotona Lontoossa rouva Harris oli usein seissyt kukkakauppojen ikkunoiden takana katsellen kaipaavin silmin orkideoja, ruusuja, gardenioita sekä muita kasvihuoneiden kasvatteja, mutta koskaan elämässään hän ei ollut tavannut näin huumaavaa terälehtien, värien ja muotojen runsautta, joka nyt täytti Notre-Damen kaksoistornin varjossa levittäytyvän kukkatorin viimeistä neliömetriä myöten.

Täällä olivat kadut tulvillaan ruukkuihin istutettuja azaleoja, joiden lohenpunaisten, valkoisten, punaisten, purppuraisten kukkien lomassa oli valtavia kermanvärisiä, tulipunaisia ja keltaisia neilikkakimppuja. Oli aareittain sinisiä hymyileviä orvokkeja, sinisiä iiriksiä, punaisia ruusuja ja valtavia, vielä nupullaan olevia kasvihuonegladioluksia. [...]

Mutta tämä ei ollut ainoastaan näköaistin paratiisi, sillä Seineltä puhaltava leppeä tuuli kantoi muassaan sellaista huumaavien tuoksujen paljoutta, että jokainen todellinen kukkien ystävä osasi sen johdattamana suunnistaa taivaaseensa.

Myös Diorin sovitus- ja ompelutiloissa riittää väriloistoa, kun työntekijät kiitävät pitkin käytäviä

... sylit täynnä luumun-, karviaismarjan-, tamarindin- ja päärynän-, keltakatkeron-, kevätesikon-, damaskonruusun- ja orkideanväristä tylli- ja silkkivaahtoa ja pitsiröyhelöä vieden jokaiselle jotakin sovitettavaksi ja lähemmin tarkasteltavaksi.
Kirjan lopussa rouva Harris saa runsaan kukkalähetyksen... Suosittelen kirjaa lämpimästi.

Tämän postauksen kukkakuvat ovat vuodelta 2015. Ruusut ovat Hatanpään kartanopuistosta ja muut kukat Kevätmessuilta.

Olen taas jäljessä aikataulusta blogivierailujen suhteen. Koetan tulla käymään pikimmiten.

Hello and happy Sunday! Today's book for the reading challenge is Paul Gallico's Flowers for Mrs. Harris (1958), the story of a London charlady, Mrs. Harris, who travels to Paris to purchase an evening gown from the House of Dior. An unputdownable little book.

I'm again late in visiting and commenting. Sorry! See you soon!


33 kommenttia:

 1. Oikein hyvältä kuulosti ja niin ihania kukkakuvia! Aurinkoista ja leppoisaa laskiaissunnuntaita❤

  VastaaPoista
 2. You have certainly chosen a beautiful array of flowers to illustrate this post, Ssra, and I will cede to you the word of the week - unputdownable! That's about as descriptive as it gets.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, David! I was hoping someone would notice the word and appreciate it. 😀

   Poista
 3. Tämä vaikuttaa houkuttelevalta! Kirjasta voi ammentaa kaikkea hyvää ja positiivista, kukkia ja kauneutta, toiveiden täyttymystä ja onnellisuutta! Niitä asioita ei tänä päivänä kukaan kohtaa liikaa. Ja kukkakuvat täydentävät tämän kokonaisuuden: vaaleanpunaisia tulppaanikumppuja niin pitkälle kuin kuva paljastaa... Aurinkoista laskiaissunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko! Nimenomaan, lämpöä ja ystävällisyyttä ei kirjoissakaan kohtaa kovin usein nykyään... 🌺 Hyvää naistenpäivää!

   Poista
 4. Oh I loved Flowers for Mrs Harris. We had to read it aat High SChool.
  I guess from these lovely spring flowers you can't wait for its arrival.

  VastaaPoista
 5. Mi piacciono le calle rosa….!
  Buone letture!

  VastaaPoista
 6. Magnificent flowers, Sara!I love the pink rose and the bouquets of tulips make a very graphic and interesting photo! Have a nice Sunday!

  VastaaPoista
 7. What great photos of all the flowers. Have a blessed day. Madeline

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Helen, Sandi, Luisella, Sandrine and Madeline!
   Happy Women's Day! 🌺

   Poista
 8. Hello Sara,
  SO enjoy seeing all those glorious flowers. We are still buried in snow here.. won't be anything blooming for quite awhile yet...

  VastaaPoista
 9. Seeing those gorgeous blooms gave me a boost on a very snowy day here in Breckenridge. I imagine you have snow too. Thanks for the colorful flowers, Sara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Linda and Barb!
   Yes, we have about 50 cm of snow now and it has been snowing also today.
   Happy Women's Day! 🌺

   Poista
 10. The book sounds interesting and the flowers...Oh my!Made me swoon!Hugs,dear Sara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugs to you, dear Maristella, and Happy Women's Day! 🌺

   Poista
 11. It is always fabulous to have a good book recommendation. Given that you have enjoyed this book, you might like our Bookclub choice this month 'The Paris Wife' by Paula McLain, about the first of Ernest Hemingway's wives. Sending you some flower love from Bangkok!
  Wren x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Wren!
   I googled the Paula McLain book. It looks very interesting indeed.
   Happy Women's Day! 🌺

   Poista
 12. Nyt jäävät Pariisin kukkatorit sulostuttamaan ajatuksia.
  Kannatti taas käydä Saran blogissa 🌸 🌹 🌷 🌻 🌺
  Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Ritan blogissa oli tänään liikuntaa kevättalven auringossa ja hyvää ruokaa... :)
   Onnellista naistenpäivää! 🌺

   Poista
 13. you picked really interesting and fascinating story to share dear Sara!!!!!!!

  i loved reading about lady who loved "most worth loving things"

  i also am impressed by not your gorgeous flowers but the flow and delicacy throughout the sharing!

  sending lots and lots of love and hugs to you my friend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, dear Baili! 🌺 Hugs and blessings!

   Poista
 14. Mietin täällä, että luet niin hyvää tahtia, että sinulla on pian Helmet-haaste suoritettuna. Mutta kävin kurkkaamassa listaa ja siinähän on 50 kirjaa, yksi jokaiselle viikolle! Huh, siinä saa melkein pitää kiirettä, jos haluaa ruksia kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Jotta pysyn kirja/viikko-vauhdissa, valitsen myös ohuita ja helppolukuisia kirjoja. :)
   Hyvää naistenpäivää, Piparminttu! 🌺

   Poista
 15. Henri Matisse decía "Siempre hay flores para el que desea verlas". Muy cierto estas son maravillosas Sara.
  Buen martes.
  Besos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias por tu bonito comentario, Laura!
   ¡Feliz día de la mujer! 🌺 Besos.

   Poista
 16. Thank you for the book review, Sara - I have had this book on my list for a long time. Now I must read it, because you said so. Lovely flowers - soon they will be blooming in the gardens! A hug xo Karen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Karen! It's a lovely little book.
   Happy Women's Day! 🌺

   Poista
 17. Che fiori meravigliosi!! :)
  A presto
  CreAttivamente...Lulù

  VastaaPoista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!