Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them! ❤

Thank you for your visit.

24.10.2022

Mikäs tämä on? - Missä tuunaan: Sara


aarikka servettiteline keltainen metalli


Teline lautasliinoille, kirjeille, papereille? Panin tämän kuvan postauksen alkuun toivoen, että joku näkisi tutunnäköisen esineen ja kertoisi minulle mikä se virallisesti on. :) Tämä on yksi kaapeista löytyneistä unohtuneista aarteista. Metallia ja takana lukee "aarikka FINLAND". Tietenkin siinä voi säilyttää mitä haluaa - minä säilytän siinä sekalaisia tärkeitä lappuja työpöydällä. Ihmetyttää vain etten ole löytänyt verkosta yhtään kuvaa samanlaisesta esineestä...

EDIT: Tintti tunnisti tämän esineen ja antoi myös vinkin mielenkiintoisesta Aarikka-museosta! Sisustustuotteista 1970-luvulta löytyy Laudatur-sarja, johon kuuluu kirjatukia, kynäteline yms. Mustavalkoisessa kuvassa olevat tuotteet näyttävät tummemmilta kuin tämä keltainen. Tietääkö joku mitä muita värejä on valikoimassa ollut? :)




À propos työpöytä... Minulla on nyt niin hieno työnurkkaus, että lisään siitä kuvan tähänkin! :) Olemme hieman muuttaneet kalustusta ja vihdoin minulla on työtila, jossa tylsä byrokratia on lasiovien takan piilossa. Vetolaatikoissa on kyniä, teippejä, skräppäystarvikkeita. Webkamera, kuulokkeet ym. tekninen kama on tummassa pahvilaatikossa. Alla oleva kuva on lavastettu: pöytä ei ole todellisuudessa koskaan noin siisti. 




En myöskään oikeasti pidä kuppeja ja lautasia (paljaalla) pöydällä. :) Pöytätaso on vanha lakattu ruokapöytä, jonka pintaa on kevyesti hiottu tasaisemmaksi. Pinta on ihanan sileä ja pehmeä ja saa olla toistaiseksi käsittelemättä.




Plussaa "toimistossani" on myös rentouttava näkymä ikkunasta. (Tämän postauksen ulkokuvat on otettu ikkunan läpi.) Tämä puoli pihasta on aika luonnontilainen. Eilen näin oravan poimivan maasta melkein 10 cm korkean sienen kokonaisena ja kantavan sen juosten puuhun. Olisipa ollut kamera käden ulottuvilla! 




"Missä tuunaan" viittaa Kalenterimania-nimisen sivuston postaussarjaan, jossa sivuston ylläpitäjät esittelevät tuunauspisteitään. Linkki sivustolle on myös blogini sivupalkin mielenkiintoisten blogien listassa. Minun tuunailutarvikkeeni ovat vielä sikin sokin... mutta ainakin työpöydän laatikoissa piilossa. :)






Joulujuttuja omassa laatikossaan! <3





Minä olen kalenterimaanikko. Tarvitsen (tai "tarvitsen" :)) kalenterin seuraavalle vuodelle niin aikaisin, että kovin monia malleja ei ole vielä myynnissä. Siispä monena vuonna teen kalenterin itse kierreselkäisestä ja kovakantisesta vihkosta. Olen huomannut toimivaksi tavaksi, että minulla on kirjanmerkkinä minikokoinen seinäkalenteri, kuten Omaishoitajaliiton pikkukalenteri (kuvassa alla, maksaa vain 3 e). Olen tilannut liitosta myös OmaisOiva-lautapelin. Korteissa on kysymyksiä omaishoitajan toimijuuden eri osa-alueista (taidoista, tunteista, toiveista, tarpeista...). Korttien kysymyksiä voi toki pohdiskella myös omin päin. :)




Ensi vuoden kalenterissa on nostalgisia kuvia ajoilta "ennen vanhaan":


Nämä kalenterin kuvat on ottanut Johan August Korhonen





Viimeiset daalian kukat...




... ja samat kirkasvalolampun valossa. :)




Koska jouluaatto on kahden kuukauden päässä, juhlistetaan päivämäärää kuvalla joulukalenteristani. Tänä vuonna en osta kosmetiikkakalenteria. Tämän teekalenterin avulla toivon saavani viettää joitakin rauhallisia, hyväntuoksuisia talvihetkiä. :) Pakkauksen mukaan Forsmanin Tee lahjoittaa jokaisesta myydystä kalenterista 50 senttiä WWF:lle arktisen luonnon suojeluun ja ilmastotyöhön.




Olen keksinyt jo monia kivoja tapoja kierrättää suloiset kalenterinluukut (eli pienet laatikot) tämän joulun jälkeen.




Jouluaattona tulee kuluneeksi 10 kuukautta Venäjän rikollisen hyökkäyksen alkamisesta. Tällä hetkellä, ennen talven tuloa, raukkamainen Venäjä pommittaa siviilejä ja Ukrainan energiainfrastruktuuria. Olen nyt vihdoin hoksannut alkaa neuloa villasukkia ukrainalaisille. Lisätietoa esimerkiksi Pro Ukraina -sivustolta.

En ollut ajatellut ostaa kovin paljon suklaata jouluksi, mutta - perskeles! - tänä vuonna meille ostetaan todella monta pakkausta Budapest- ja Talvi-konvehteja! Ne on nimittäin valmistettu Ukrainassa. :) Pro Ukraina -sivustolta löytyy myös lista Ukrainassa valmistetuista tuotteista!

EDIT: Päivittäistavaroiden lisäksi kaupoista löytyy myös Ukrainassa valmistettuja käyttötavaroita! Tällaisen ruudullisen huovan ostin viime talvena. Näitä saa nyt Citymarketista 10 eurolla!


Rauhallista alkanutta uutta viikkoa!

Sending virtual hugs to you, my dear readers...
and
to the brave Ukrainians fighting for their freedom! SLAVA UKRAINI!


19 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Kodissasi on todella kaunista ja kuvat postauksessasi ovat ihan jokainen tosi upeita.

    VastaaPoista
  2. Täällä toinen kalenterimaanikko hei! Kävin just ostamassa Annika Välimäen kalenterin, se on aivan ihana! Teillä on niin nättiä ja tunnelmallista siellä 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, Kristiina ja Jenni!
      Meillä on kodin uudelleensisustusprojekti käynnissä. Kuvia lisää sitä mukaa kun valmistuu. :)
      Lämmintä syystunnelmaa teille!

      Poista
  3. Kiitos Ukraina-infosta! Tuo Aarikan teline on museo.Aarikka.com sivuston mukaan vuodelta 1972 ja Laudatur-niminen kirjatuki, jos tulkitsin sivua oikein..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitos, tintti!! ❤
      En olisi koskaan löytänyt tätä tietoa itse. En edes tiennyt, että verkossa on Aarikka-museo - joka onkin muuten hyvin mielenkiintoinen. Laudaturhan tuo näyttää olevan. Sarjan osat näyttävät varsin tyylikkäiltä.
      Ihanaa syksyä sinulle!

      Poista
  4. Your refurbished work area looks like a really efficient and lovely space. Hiding all the files in the glass fronted cabinet keeps things accessible, but organized. I was so happy to see the jumble of pens and pencils in the drawer because that is exactly what mine often looks like, too. I've been eyeing some of the calendars for next year, too. A paper calendar or two is my preference. Lovely last dahlias!

    VastaaPoista
  5. Slava Ukraini! What a good idea to look for Ukraine-made products for Christmas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much, Lorrie!
      I try to pay attention to the country of origin of the products I buy. Recently I feel it has become even more important than before.
      Heroyam Slava! :)

      Poista
  6. Teekalenterit on niin kauniin näköisiä, että oikein harmittaa, etten tykkää teestä. Talvi-suklaita ei ole juuri tullut syötyä. Pitääpä kokeilla Talvi mustikkaa, kun siinä on aitoa mustikkaa sisällä. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos, Anne ja Joululainen!
      Meilläkin on nyt Talvi Mustikkaa, mutta en ole vielä maistanut sitä. Yksi tavallinen Talvi tuhottiin jo. 😁
      Ihania syyspäiviä teille!

      Poista
  7. Hykerryttävän kivoja juttuja kuvissasi. Ekan kuvan esine... voisiko siinä pitää leikkuulautoja? Onko tarpeeksi tukeva (painava)? Ilmeisesti voi laittaa myös seinälle jos haluaa. Tuommoinen voisi olla hyvä tarjottimille jos on tarpeeksi iso. Kuvasta ei käy ilmi minkä kokoinen se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi, Rita, ja hyvistä huomioista! Esineen leveys ja korkeus ovat 11 cm ja syvyys 6 cm. Teline on aika tukeva ja reikä näyttää tosiaan siltä, että olisi mahdollista tai tarkoitus ripustaa teline seinälle.
      Eilen kävi näköjään niin, että kirjoitin tämän kommentin, mutta en muistanut julkaista sitä ja se olikin jossain vaiheessa hävinnyt. Olin varmaan niin tohkeissani kuuraisesta maisemasta ja hömötiaisista, jotka näin ikkunasta. :)

      Poista
  8. Lovely post !
    Nice place to work and beautiful view !
    I usually buy a mural calendar to hang in my kitchen...but didn't find yet a nice one...
    Have a cozy day !
    Anna
    Slava Ukraini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you very much for your comment, Anna!
      I hope you will find a nice wall calendar. It adds a little luxury to our everyday life. :)
      Heroyam Slava!

      Poista
  9. Something tells me those trees will be white with snow and ice before too long

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. How perceptive of you, Simon! Yesterday morning the trees were magically frosted. Photos will be posted soon. :)
      Thank you for your comment!

      Poista

Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!