Welcome to Villa Emilia (My Woodland Garden), a photography blog with a slant towards gardening and nature. An amateur gardener and photographer, I hope to share beautiful moments with you through pictures. Let me know if you like them!

Thank you for your visit.

1.9.2022

Hello, September! - Apua niska-hartiaseudun kipuun


Hello all, this time first in English: September has begun. Once more it feels that the summer has whizzed by and the crisp mornings (my favourites) tell autumn is not far away. Some leaves have already turned yellow and some are beginning to fall. Here is a selection of end-of-summer/pre-autumn photos. :) Stay well and embrace the new season!
Heipä hei ja ihanaa alkanutta syyskuuta! Syksyn puuhat alkavat olla jo mielessä, käsityöt, lukeminen, lämpimät vaatteet... :) Vielä on kuitenkin paljon kesäistä nähtävää. Sitruunaperhonen poseerasi kaunopunahatun mykeröllä niin rauhallisesti, että otetaanpa vielä lähikuva:
"Joutomaatkin" alkavat näyttää kauniilta syksyn väreissä...
Joskus koronapandemian alkuvaiheissa kankaiset, pestävät kasvomaskit tuntuivat hyvältä vaihtoehdolta joihinkin tilanteisiin. Ostin tällaisia Finlaysonin maskeja tarjouksesta. Nuo mustat kukalliset ovat yksinkertaisia ja melko mukavia käyttää (vaikka lopulta kertakäyttömaskit ovat ehkä kuitenkin parempi valinta), mutta useampikerroksiset, kuten nuo etualan Coronna-kankaiset, tuntuivat hieman hankalilta. 

Koska niitä oli kaksi samanlaista, päätin... ommella niistä pannulapun. :) Minulla on jossain työn alkuvaiheista talvella otettuja kuviakin, mutta koska en löydä niitä, kerron vain, että purin maskit auki, silitin ja ompelin kiinni toisiinsa kanttaamalla reunat valkoisella vinonauhalla.
Koska ompelun laatu jättää toivomisen varaa, näette tässä vain yksityiskohdan, jossa ommel näyttää suoralta. :)
Tämä kuva ei ole tältä vuodelta, mutta koska se on minusta mielenkiintoinen, lisäsin sen tähän:Tässä postauksessa esittelen pari tuotetta, jotka – kuten aina – olen löytänyt, valinnut ja maksanut itse. Käytän mielelläni vuorotellen eri shampoita ja etsin uusia suosikkeja. Tällä hetkellä hiukseni pitävät XZ:n tervashampoosta. Hiukset tuntuvat pesun jälkeen puhtailta ja hyväkuntoisilta. Suosittelen kaikille, jotka pitävät tervan tuoksusta tai eivät muuten pelästy voimakkaita tuoksuja. :)

Siperiankissanminttu (eli siperianampiaisyrtti) kasvaa tähän aikaan vähän muodottomasti, mutta pääsee tähän postaukseen söpöjen kukkiensa ansiosta.
Verkossa toimivia lankakauppoja on moniakin, mutta minä olen usein tilannut lankoja ja muitakin tarvikkeita Lankavalta. (Onneksi en helposti pääse Kauhavalle myymälään, tulisi varmaan osteltua ihan liikaa.) Luettelo on aina ihanaa selattavaa...
... katsokaa nyt kuinka paljon langoissa on värivaihtoehtoja! :)
Syksyllä tulee vastustamaton halu alkaa taas neuloa (ja virkata ja ommella...). Hartiat kipeytyvät minulla helposti, vaikka yritän rentouttaa niitä. Niska-hartiaseudun hieronta auttaisi, ainakin minulla, valtavasti. Kokemukseni mukaan myös verenpaine laskee ja uni paranee. Koska hierojalle ei läheskään aina pääse, vaikka olisi tarvetta, olen etsiskellyt netistä kipukoukkuja ja muita lihasten itsehoitovälineitä. Hiljattain löysin tällaisen hierontakaaren, joka näytti minusta hyvin suunnitellulta. Kaari on noin metrin mittainen, joten esimerkiksi niskaa ja hartioita hieroessa asentokin paranee. Tässä mallissa on kaksi erimuotoista nystyrää, joista voi valita sopivamman lihaksen koon, sijainnin ja omien tuntemusten mukaan. Olen saanut apua tästä.
Minun oli tarkoitus saada tämä postaus valmiiksi jo aamulla, mutta tänään oli niin hyvä (työ)ilma, että päivä meni ulkohommissa.  Nyt aurinko on juuri laskenut ja sadekuuro ropisee katossa. Oikein hyvää yötä!

14 kommenttia:

 1. Your blog is interesting with the various "items" you mix among the photos of plants. Enjoyed.

  VastaaPoista
 2. Beautiful brimstine butterfly on echinacea!

  VastaaPoista
 3. Wonderful photos. Best wishes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much for your comments, Gardens, Simon and Maristella! 💜 Stay well!

   Poista
 4. Aah, upeita kuvia. Tuota tervashampoota on saatava, rakastan tervan tuoksua 🖤
  Tykkään XZ-tuotteista eli ostoslistalle heti.

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia jälleen kerran.
  Kun syksyiset puutarhatyöt on saatettu päätökseen, niin sitten onkin aikaa siirtyä muihin harrastuksiin.
  Minulla on muuten itselläni käytössä Omronin Tens E3 kivunlievittäjä. Se on auttanut tosi hyvin kipeytyneisiin lihaksiin ja laitteen hintakin on mielestäni sen tehoon nähden tosi kohtuullinen, eli reilusti alle sata euroa. Minulla etenkin hartiat jumittuvat välillä raskaampia puutarhatöitä tehdessä ja laitteella olen saanut jumit katoamaan. Fyssaritkin käyttävät työssään vastaavanlaisia laitteita.
  Oikein mukavaa syksyn jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommenteistanne, Rita, Kruunuvuokko ja Anne!
   XZ-tuotteissa on tosiaan hyvä hinta-laatusuhde. Käytössä on tällä hetkellä myös Kaura-hiusöljy. Auttaa tehokkaasti kuiviin latvoihin ym. Kaadoin sen muuten suihkepulloon, koska minusta on kätevintä suihkauttaa sitä suoraan hiuksiin.
   Niskan ja hartioiden hyvinvointi on tosi tärkeää!
   Tunnelmallisia syyspäiviä! 💜

   Poista
 7. Gorgeous photos ! The sceneries are delightful...Nature is indeed beautiful...
  Have a cozy weekend !
  Anna

  VastaaPoista
 8. The shoulder/neck massage stick looks very interesting. I often have tense shoulders and neck, too, and do exercises to try to loosen things up.
  Beautiful photos of your late summer. Have a wonderful September.

  VastaaPoista
 9. Beautiful photos as always Sara, making for a very happy visit. The first and last images however are of stunning natural beauty. Happy autumn.

  VastaaPoista
 10. A very kind and delicate post today, Sara. I love knitting and the catalog of yarn shades fascinates me. I like dry sunny autumn with yellow leaves that rustle underfoot. Your photos are beautiful, I liked the sunbeams through the tree trunks. All the best.

  VastaaPoista
 11. Such a nice photos, very nice sky :D Have a fantastic week!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much for your comments, Anna, Lorrie, Helen, Nadezda and Kinga! Nature is indeed wonderful and the neck and shoulder relaxation is indispensable. 😊
   Stay well! 💜

   Poista


Thank you for your comment! It is very much appreciated.
It may take awhile, but I will always visit you back.

Kiitos kommentistasi!

Grazie del tuo commento!