The lake is free of winter ice now and our bay is coming back to life... and as soon as I went to the shore to take photos, I saw these fish that I'm not able to identify...
Olin laiturilla ihailemassa jäiden lähtöä, kun näin veden pinnalla jotain hieman epätavallista. Kun otukset tulivat hieman lähemmäksi, näin että ne olivat noin 30 cm pituisia kaloja, jotka uivat hitaasti niin lähellä pintaa, että selkäevä oli osittain vedenpinnan yläpuolella.
Olen selaillut kalakuvia selvittääkseni mitä kaloja nämä ovat, mutta en ole onnistunut. Anne, apua! :)
Yllä olevan kuvan kolme kalaa näkyvät alla hieman lähempää...
... ja tässä kuvassa näkyy niiden muoto toivottavasti hieman selvemmin. Minulla on sellainen olo, että pitäisi kyllä tietää mitä nämä ovat, mutta en vain keksi. Tunnistaako kukaan? :)
Ja sitten niihin perunoihin. Kukkaiselämää-blogin Satu viljelee tänä kesänä mm. Violet Queen -perunaa. Meillä on viime aikoina maisteltu violettia Vitelotte-perunaa, jonka myös pitäisi olla terveellinen sisältämiensä antosyaanien ansiosta. Mustikoissahan näitä väriaineita on runsaasti ja niiden on tutkittu pienentävän useiden sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien, silmäsairauksien ja myös muistihäiriöiden riskiä. Alla Vitelotte-perunoita keittämättöminä.
Kuten Sadun perunoiden, näidenkin maku on pähkinäinen/kastanjainen. Tätä perunaa viljellään aika vähän, koska sato on pieni ja valmistuu melko myöhään. Perunat ovat kooltaan pieniä... ja vaikeita kuoria. :) Ne kuitenkin säilyvät hyvin paksun kuorensa ansiosta.
Vitelotte is a gourmet French variety of blue-violet potato. It has been cultivated in France since the early 19th century. (Wikipedia) I'll try to grow some this year.
Ruohosipulia kasvihuoneesta. Nam! |
Vitelotte on kiinteämaltoinen ja pysyy hyvin koossa. Perunamuusiakin siitä voi valmistaa, mutta (mieluummin) yhdistettynä jauhoisempaan lajikkeeseen. Alla olevassa kuvassa keitettyjä perunoita ja käsintehtyä muusia... :)
Another sunny day has dawned and more gardening (and watering!) is called for. We could do with some rain.
In my blog list, there are particularly interesting posts today. (I'll try to) see you soon! :) Happy gardening!
Blogilistassani näkyy tänään erityisen mielenkiintoisia postauksia... :) Aurinkoista tiistaipäivää kaikille! Nähdään pian!
Hello Sara,
VastaaPoistaBeautiful photos of the lake! Glad to read that the ice is gone. Beautiful blue potatoes too. I have a blue potato who is named King Edward. They have a wonderful color.
I wish you a warm and sunny day!
I love your photos. Never seen this sort of potato.
VastaaPoistaUpean väriset perunat! Meillä on tänä vuonna ämpäreissä kasvamassa Siikliä, mutta olisi joskus hauska kokeilla jotain erikoisempaakin lajiketta. Aurinkoista viikkoa!
VastaaPoistaGorgeous images, Sara! I love the swan image! and those unusual potatoes! have a lovely week ahead!
VastaaPoistaBellissimo il lago ,la patata viola però non l'ho mai assaggiata :)
VastaaPoistabuona giornata
Ajattelin otsikon perusteella että nyt herkutellaan kalalla ja perunalla, ja olinkin puoleksi oikeassa.
VastaaPoistaI was half right when I thought you were serving fish and potatoes, based on the title of your post 🙂
Perunan läpileikkaus muistuttaa salamia 😀
Ihastuttava joutsen 💙
Good God, those fish look fascinating with their fins sticking out of the water like that !!!
Ja violetteja perunoita... Kyllä olet tainnut käväistä jollain vieraalla planeetalla kuvia ottamassa. 😎
Glad for you my friend that finally ice melted and things showed their real pretty faces!
VastaaPoistaLake near you is serene and beautiful. I really enjoyed lake views. Truly Gorgeous.
You amazed me with violet potatoes. I wonder how they taste like.
Happy gardening to you too my friend. Enjoy YOU spring!
The fish look big. I have never heard of a violet potato. Your photos are great. Have a blessed day. Madeline
VastaaPoistaBeautiful photos, Sara! And the fish and potatoes look delicious! :)
VastaaPoistaHei Sara! Puhutiin isännän kanssa yksi päivä violettisista perunoista. Jos löydetään niitä jostakin, kokeillaan minkälaisia ne ovat. Luin jostakin että niissä olisi samaa ainetta kuin mustikoissa? Kiva kalaparvi;-) Huomasitko minkä väriset ja muotoiset evät, pyrstö ja silmät olivat? Kuvassa näyttäisi evät harmailta? Oliko kalat leveitä? Tässä ehdokkaita toutain, siika, karppi, pasuri, sulkava, ruutana, särki. (Särjellä on punaiset evät ja silmät). Toutain ja siika ollaan nähty uivan selkäevä pinnassa.
VastaaPoistaKiitos paljon ehdokkaista, Anne! :) Valitettavasti näin kalat hyvin epäselvästi melko kaukaa enkä osaa kuvailla niitä yhtään tarkemmin. Yritän nyt katsella lisää kuvia. Nämä olivat minusta niin kummallisen näköisiä, selkäevä oli niin pitkä ja tasainen, vatsa/rintaevät niin isot, ja pää ja suu niin leveät. :)
PoistaKyllä, violettien perunoiden terveellisyys perustuisi juuri samaan aineeseen jota mustikoissakin on. Ainakin Blue Congo -lajiketta on Suomessa saatavilla ja ensi vuonna myös Sadun kokeilemaa Violet Queen -perunaa.
Bream like sunbathing in shoals, but these look quite stocky for bream
VastaaPoistaThank you for the good guess, Si! It's probably a near relative...
PoistaVau mikä väri perunoissa, noita täytyy kyllä joskus kokeilla!
VastaaPoistaDear Sara,
VastaaPoistayour photos are so beautiful. Glad to read that the ice is gone. I don't know the blue potatoes.
I wish you warm and sunny days. Big hugs ... Dorothea :-)
Perunoissa onkin kiva mustikkainen väri.
VastaaPoistaSuch beautiful photos! I felt my blood pressure decrease and felt a sense of calm as I viewed your pictures.
VastaaPoistaI like the different coloured vegetables and have cooked purple potatoes myself. Orange cauliflower, yellow beets and purple beans that turn green.
VastaaPoistaSo many people won't try foods that are different than what they're used to - a shame not to be adventurous. :-)
Fish are not my field of expertise, Sara, so I can't help,you with this, but those purple potatoes sure look good,
VastaaPoistaI've never seen this type of potato before, how interesting. Your pictures of the Bay are so pretty, especially the Swan one. You really do take lovely photos, dear. Oh, and thanks for the comment. Donald Duck is loved here in California. : )
VastaaPoista~Sheri
Here I am. I have been ignoring the blogging for a while. Just too busy to read and write, I suppose. I've seen the purple potatoes, but have never been brave enough to cook them. I do buy the purple cauliflower, though. Tastes the same as the white. Love the photos.
VastaaPoistaWhat large fishes, Sara! Maybe they are salmon (lohi)? :) Not sure. I love your photo of a swan, gorgeous bird. The violet potato surprised me, want to see your result in growth. I prepared some potatoes (Baby variety) to plant, but last year I had no success :(
VastaaPoistaThank you, Nadezda! I hope you will see some violet potatoes grown by me. :)
PoistaThe fish seem to be difficult to identify.
Olá, maravilhosas fotos relativas à natureza e da sua transformação, desconhecia as batatas, logo pareceu-me ser um tipo diferente de batata doce.
VastaaPoistaContinuação de boa semana,
AG
Beautiful pictures!Hugs!
VastaaPoistaNice pics Sara...
VastaaPoistaPorkkana on jo kokeiltu eksoottisina väreinä, mutta pieni kynnys on laittaa peruna uuteen väriin... Pitäisi varmaan ottaa askel kohti ennakkoluulottomuutta!
VastaaPoistaKalat ovat mysteeri - tuskin ovat kutevia haukia rantavedessä?
Kalat ovat tosiaan edelleen mysteeri. Kutuaika minullekin tuli mieleen. Ehkä veden pinta vääristää näkymää hieman, mutta näiden ulkonäkö on minusta kerrassaan kummallinen. :)
PoistaYour melting lake is fabulously beautiful… ♥
VastaaPoistaBeautiful photos! :-)
VastaaPoistaGreetings from London.
Karppi tuli minullekin kaloista mieleen. Hienot kuvat!
VastaaPoistaKiitos, Sussi!
PoistaKarppi on tosiaan ehkä paras ehdokas...
We eat blueberries almost every day for the reasons you mention! I haven't seen the purple potatoes here, but I don't think they would taste as good on our oatmeal as the berries do (I am joking ... I would definitely try those potatoes if I found them... just not every day).
VastaaPoista